tisdag, augusti 30, 2011

Ljudlig badrumskamp

Eftersom ingen vuxen hanhund verkar ha koll på var Loke befinner sig när de slår en drill, har barnet blivit ofrivilligt duschad ett flertal gånger. Idag blev han ofrivilligt duschad av mig. För att jag skulle vara säker på vad han tyckte om saken höjde han sin stämma i protest. Jag gissar att hela Hagalund vet vad han tycker. Det var ett högt decibeltal han lyckades med och jag är tacksam för att mina trumhinnor inte blöder, men det var jäklar i min låda bra nära. Nu är han dock ren, men det dröjer nog inte särskilt länge innan han blir kissad på igen. :-( Jag får göra mitt bästa med att njuta av en friskt doftande vovve så länge det varar. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

måndag, augusti 29, 2011

Vissa datorer suger

Hur kan man driva ett konsultföretag där kontorspersonalen sitter med undermåliga datorer, som i sin tur ger nästan obefintlig uppkoppling? Alla viktiga dokument ligger på nätet, vilket är svåra att använda när man inte kommer ut på nätet. Det blir inte heller så bra att datorn helt plötsligt bara startar om sig, vilket i sin tur gör att man måste börja om från början med att starta de program man jobbade med. Har man exceptionell otur glömde man att spara det man höll på med den senaste minuten och då är det man gjort försvunnit i tomma intet. *suck*

Min egen dator envisas med att glömma att den skall dela ut mappar på den externa hårddisken. Efter ett evigt omstrukturerande och försök att komma runt problemet lyckades jag hitta ett script som varje gång datorn startas om delar ut mapparna igen. Äntligen kan jag sitta i soffan och vara säker på att film- och tvmapparna är tillgängliga när _jag_ vill. *hurra*
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag, augusti 25, 2011

Skäll

Elektra skällde ut oss sist vi träffades vid. Hon var arg för att jag missat att lägga upp en länk till hennes blogg. *suck*

Elektras blogg

Jag vill också rätta Elektras kommentar om Lokes reflexväst. Den blev INTE rosa, utan gul, men den är nu till salu på blocket.se då det visade sig att den redan var för liten för Lokes vackra kropp. Barnet växer som en bönskälk och vägde redan 3,2 kg i söndags. :c)

tisdag, augusti 23, 2011

Löjlig hundägare

En kompis sa att jag skulle bli en sån där löjlig småhundsägare. Förnekade självklart detta bestämt, men när jag fotar en sovande valp för sjuttioelfte gången funderar jag på om kompisen kanske ändå hade rätt?
Published with Blogger-droid v1.7.2

måndag, augusti 22, 2011

Sjuk och dålig

I natt började det. Ont i halsen och nu nyser och snorar jag. Lämnade nörden ensam en stund för att shoppa lite käk. När jag väl står i kassan visar det sig att jag glömt pengakortet. Fick alltså lov att rusa hem igen där nörden grät. Stoppade honom innan för jackan och kortet i fickan. Sprang sedan tillbaka till affären, betalade maten och passade på att rasta Loke på vägen hem igen. Nu sitter jag och snorar i soffan. Jag tycker synd om mig själv. :-(
Published with Blogger-droid v1.7.2

söndag, augusti 21, 2011

Oväntat besök

Idag var jag med Loke hos veterinären för att han skulle få sin sista parvo- och valpsjukevaccinering. Det är drop in varje dag och veterinären ger sprutan så fort de hinner mellan patienterna. Idag var det bara vi där så det var snabbt gjort.
På vägen dit och hem fick vi ordentligt med koppelträning och det börjar gå jättebra. När vi väl var hemma i Hagalund igen hittade vi lekkompisar, vilket har resulterat i en mycket trött valp. Vid hemkomsten rusade Loke rakt in i lägenheten när jag öppnade dörren, men både han och jag fick en överraskning när en gråsparv flög upp från golvet och krockade med vardagsrumsfönstret.
Jag försökte få ut den, men den envisades med att trassla bland mina blommor. Tillslut lyckades den dock hitta ut genom balkongdörren, ivrigt förföljd av Loke som trodde han skulle hinna ifatt. När fågeln väl var borta däckade hunden och har inte synts till än. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

fredag, augusti 19, 2011

Dagens äventyr

Idag var jag tillbaka på arbetsträningen och det var uselt tråkigt. Hur kommer det sig att företagsledare verkar så förvirrade? Loke var hos mormor och han trivdes utmärkt. Jag verkar inte ha något att bekymra mig över där, vilket känns bra. På vägen hem träffade vi tre hundar vilka Loke bara måste hälsa på. Han är jäkligt social den lille skrutten. :-) När vi väl kommit hem till Hagalund träffade vi en massa ungar som Loke hade stort tålamod med. Det började regna, vilket inte spelade någon roll till att börja med, men sedan regnade det mer och vi blev blötare och blötare. Då dök favorithunden upp vilket innebar att vi blir kvar i regnet lite till, men till slut fick vovve nog och drog iväg. Som gammal van hundägare tänkte jag att han drog hem, men trevlig vän blev orolig och sprang efter. Nog fasen stod blöt vovve och väntade där jag trodde. Knäppskalle! ;-)
Väl hemma blev det lek av bara fasen. Han var minsann inte trött efter en lång dag, men nu ligger trollet och sover. Lugnt och skönt för ögonblicket alltså.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Fördelar med liten hund

* Man behöver inte åka i pisshissar längre
* Alla tycker att hundskrället är gullig, även om han skriker för full hals i tunnelbanan
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag, augusti 18, 2011

Varför ska man ligga i huset...

...när man kan ligga halvvägs utanför?
Published with Blogger-droid v1.7.2

lördag, augusti 13, 2011

Lokes lya

Mormor köpte ett litet hus till Loke. Han använder det mest för att lagra Sina leksaker i. ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag, augusti 11, 2011

Ny kostym

Det är bra att ta med mormor till affären. Det blir så mycket billigare då. ;-) Loke fick t.o.m. ett mjukishus efter att ha fått testköra Elektras när vi var där. Just nu sover han i det. Det är tröttande att prova nya kläder.
Published with Blogger-droid v1.7.2

onsdag, augusti 10, 2011

Lokeinfo

Han är inte rädd för åskan. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Inspirerad

Varför har inte jag lagt upp några coola filmer på saker och ting, framför allt hundar, på min blogg tidigare? Blivit inspirerad av Moatorpet som lägger upp video på sina schäfrar och gjorde slag i saken. Denna video skall visa Loke i lek med kompisen Louie, som är en tremånaders Pomeranian

Lek och glam.

tisdag, augusti 09, 2011

Lokes kondition

Just nu snarkar han i soffan. Hans lunch står beredd för uppvaknande och jag tittar på Stargate Atlantis. Kan det bli bättre? :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag, augusti 04, 2011

Skrämskott

Liten hund och jag satt i skuggan och myste. Plötsligt gör Loke ett utfall mot en aikare. Eftersom aikaren sedan flög vidare trodde jag att vi hade tur, men 30 sekunder senare började barnet vråla. När jag lyckades bända upp käkarna på honom såg jag att han hade en bigadd i tungan. Lyckades inte få bort den med fingrarna så vi rusade hem igen på jakt efter en pincett. Fick tillslut bort gadden och ringde veterinären för säkerhets skull och han ansåg att vi borde åka in. Det gjorde vi och nu har vi papper på att djuret mår bra, och det kostade bara 980 kr. Tjohoo, vad kul det blir och det har bara gått en vecka än så länge. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

onsdag, augusti 03, 2011

Nej. Det tror jag inte...

Idag träffade jag grannen jag verkligen inte tycker om. Tyvärr hade jag såklart Loke med mig och som alla vet är han ju förbaskat gullig, vilket resulterade i att grannen också vill ha en. Hon frågade om det kanske finns några valpar kvar hos uppfödaren, men jag förnekade detta. Jag är hemskt ledsen kära uppfödare, men jag är övertygad om att de här människorna inte skulle vara några bra valpköpare. Åtminstone var det den bedömning jag gör efter deras min när de hörde att jag nu går ut med Loke varannan timme för kisspaus. Man behöver ju inte också berätta att han sover hela natten utan problem och skälet till att jag går ut så ofta är att han leker sig kissnödig på dagtid. ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.2