torsdag, januari 27, 2011

Datastrul

Efter att ha mördat min dator funkade allt fantastiskt bra. Sedan hände det... Kunde inte komma ut på internet via datorn, men det gick alldeles utmärkt med mobilen. Alltså inget fel på routern, men här gjordes det ominstallationer av Internet Explorer, strömreset av router och bytte t.o.m. till Firefox istället. Inget funkade, ringde supporten och bytte DNS-adresser och just nu funkar det med Firefox, men IE ligger nere för räkningen. Vad fan gör man?! Använd Firefox säger ni, men jag gillar IE och allt ligger precis som jag vill ha det i det programmet. *snörvel snyft* Vi får se vad jag hittar på... Kanske jag skall mörda datorn igen och se om en ny ominstallation fixar problemet?! *suck*

onsdag, januari 19, 2011

Jag kan bara inte låta bli

Carl Festin har gjort ett debattinlägg gällande vargslaktens kostnad för oss "vanliga" dödliga på Aftonbladet där han bland annat säger:
I praktiken innebär det att övriga samhället får betala mycket dyrt för att fylla jägarnas frysboxar, rensa nästan halva landet på rovdjur för två hekto renkött och ersätta fårfarmare som valt boskap för att minimera tillsyn och besvär. Ett rimligt krav från övriga medborgare är därför att endast skydda verksamhet som bedrivs enligt affärsmässiga villkor och överlåta övrig natur att sköta sig själv.

Tack Carl!

***UPPDATERAT***
Nu skall länken funka. Lyckades få med alldeles för mycket felaktiga bokstäver när jag la upp detta igår. =c/

Skönhet i vardagen

Idag skall jag prata om något annat än vargslakt. Det var så vackert och soligt att jag bara måste ta en promenad. När jag var där ute i solen så kunde jag bara inte låta bli att "försöka" föreviga det jag såg.


--

Skickat från min HTC Desire Z

tisdag, januari 18, 2011

Eloge till jägarna...

... som på något outgrundligt vis endast lyckas skjuta alldeles friska, icke inavelsdrabbade vargar, i sin jakt. Enligt motståndarsidan (vargjägarna med entorage) är ju vargen oerhört inavelsdrabbad i Sverige och skall skjutas av för att förbättra deras chans till icke inaveldrabbad avel. Hur nu det skall gå till, när de skjuter de friska vargarna borde det väl ändå bara bli sjuka kvar? Det kan knappast främja aveln?
Natalia Kazmierska, Aftonbladet, är ännu en av dem som ojar sig över oss som bor i storstaden och tycker att vargen kan få finnas i vår natur.
Ändå påstår 81 procent av stockholmarna att de ”vill ha varg”. Konstigt att de inte är lika upprörda när stilltruten hotas på grund av strandnära villor i skärgården.
Jag är ledsen, men jag kan inte jämnställa silltruten med vargen och jag bor inte faktiskt inte i en strandnära villa. Hur kan hon tro att alla stockholmare bor vid stranden i en villa?! Har hon någonsin varit i Stockholm? <- Detta är menat som ironi!!! Jag är ledsen, men när man skriver så korkade saker i en kolumn kan man knappast tas på allvar.

Vargjakten är iaf avblåst för i år.

måndag, januari 17, 2011

16 vargar skjutna så här långt

Men det verkar också som den svenska vargjakten faktiskt kommer att tas upp av EUdomstolen. Tummarna hålles frenetiskt. Det är dock oerhört sorgligt att jägarna har riktat in sig på att skjuta vuxna vargar, vilket enligt dem skall minska föryngringen i reviret nästa år. Det borde väl ändå likställas med utrotning av en hotad djurart, vilket är olagligt, även i Sverige?!

Och jakten fortsätter

Det har skjutits 15 av de 20 vargar, som skall dö i år. De som är kvar kan dock redan vara skjutna, men jag hittar ingen nyare information. (kl. 12:08) Man gråter blod över detta, men jag är inte jägare, jag bor i storstaden och skall bara hålla käften enligt de som säger sig "veta". Varför min åsikt i frågan räknas som mindre intressant, bara för att jag är stockholmare, gör mig skitförbannad. Varför får inte jag tycka vad som skall ske i Sverige? Jag betalar skatt och röstar, alltså borde jag också ha talan i denna fråga. Dessutom har idioterna lyckats skjuta två märkta vargar. Där rök kunskapen vi kunde fått om just dessa vargars liv och leverne. *suck*
När t.o.m. Jan Guillou säger vettiga saker i frågan, blir man verkligen förvånad. Den mannen brukar inte säga saker jag som kvinna kan uppskatta, men i vargfrågan verkar han veta vad som gäller.

Man kan ju alltid gå till Vargkanalen-se eller varför inte Vargreviret och läsa vad de har att säga i frågan.
Tack för tipset Elin

söndag, januari 16, 2011

Hon säger sanningen

Elisabeth Höglund infiltrerade igår ett "jaktlag" därute i kylan och skriver också om det på Aftonbladets hemsida. Man blir deprimerad när man verkligen inser hur mycket prestige det faktiskt ligger bakom varghatarnas önskan att få döda detta fantastiska rovdjur. Varför kan de inte se att de bedrar sig själva och ingen annan när de är "rädda" för sina liv? Vargen dödar inte människor. Det finns inga rapporterade fall, i modern tid, där en vild frisk varg dödat människor. Jag kan mycket väl förstå att bönder är rädda för att bli av med sin boskap, men det finns många väl beprövade sätt att undvika detta. Att sedan jägare inte vill mista sina jakthundar är kanske svårare att åtgärda då de flesta hundarna blir dödade av andra jägare, vildsvin och bilar. Sedan är det inte att rekommendera att koppla sin hund utan tillsyn i varglandet, men det kan man se som självklart.
Jag önskar att det fanns en vettig lösning på problemet, men det lär bli svårt med tanke på att den ena parten verkar vara riktiga nejsägare och har svårt att lyssna på argument som vi jasägare kommer med.

Jag säger ja till vargens rätt att leva fritt i vår natur och nej till licensjakt fram till den dag då vi verkligen har tillräckligt många och vi slipper oroa oss för deras fortsatta överlevnad.

lördag, januari 15, 2011

Jägarnas kommentarer är infantila

En person säger på Aftonbladets chatt: Om man låter vargstammen föröka sig okontrollerat helt utan jakt kommer den att växa till en för troligtvis alla oönskad nivå. Om varje vargflock tar ca 60 älgar/år (utan urskillning) så kommer älstammen att minska minst sagt drastiskt, rådjuren troligtvis försvinna. Någon gång måste väl varstammen minimeras eller ska den få växa i det oändliga?

Mitt svar till denna person är: Vargstammen kommer aldrig att föröka sig okontrollerat. Moder Natur har lagt in en fiffig lösning som heter svält. Vargstammen kan inte öka mer än det finns mat till. Alltså kan det inte bli för många vargar.
En vargflock dödar inte älg utan urskillnad. En vargflock dödar först och främst de svaga individerna, vilket innebär att älgstammen växer sig starkare. Det fungerar ungefär som jakthundsavel. Man avlar på de som kan tillföra rasen något, inte de svaga individerna. När det gäller rådjuren är de alla, som nu är ovanför Mälardalen en spridning av de som fanns naturligt i södra delarna av landet. Rådjuren har spridit sig långt norr ut pga att klimatet har blivit bättre för dem och de dessutom blir matade för att överleva. Varför skall dessa djur gullas med när vargen skall dödas? Vad är skillnaden?

Nästa kommentar på Aftonbladets chatt: Men Elisabeth, om inte jägarna jagade älg skulle trafikolyckorna med älg inblandat öka dramatiskt. Vad är viktigast då älgen (eller då vargen) eller människan?

Mitt svar blir: Om vi inte sköt bort älgens naturliga fiende, vargen, skulle kanske trafikolyckkorna också minska och jägarna stanna hemma i värmen istället? Då skulle vi kanske också minska olyckorna där jägarna skjuter varandra och sina hundar?

Nu har de iaf skjutit och dödat den första vargen och jag går ifrån datorn innan jag slår släggan genom skärmen. =c(

Vargjakten

Nu har vargjakten dragit igång och så här långt har det varit aktivister ute och skjutit smällare och raketer för att störa jakten. Det är nog första gången i mitt liv som jag tackar gudarna för dessa jävulska verktyg (smällare och raketer alltså ;c). Heja aktivisterna!!!
Jägarna har skjutit mot den första vargen i Dalarna, men än så länge vet vi inte om den är skadad eller klarade sig undan helskinnad.

fredag, januari 14, 2011

Våga vägra vargslakt

GLÖM INTE att vi imorgon, den 15 januari 2011, påbörjar årets vargslakt. Läs debattinlägget från Mikael Karlsson, ordföranden i Naturskyddsföreningen.
Verkar förresten som EU har något att säga i fallet och vargjakten hamnar kanske till och med i EU:s domstol.

onsdag, januari 12, 2011

Mer väntan

Varför envisas läkarvården med att boka in mig som morgonens första patient när läkaren inte dyker upp på plats förrän 15 minuter senare?
Idag blir det provtagning, EKG och väntan väntan väntan. Därefter hem över kyrkogården igen och hämta vovve för promenad. Senare hem till kära mor som fyller år.
En ganska lång dag alltså. =c)

måndag, januari 10, 2011

Testa lite dårå

Första riktiga bilden jag tagit sedan ny mobil inhandlats. Iofs har jag också lyckats fota fingrarna, köksbänken och en god väns ansikte, men hon vill inte publiceras på nätet. ;)

--

Skickat från min HTC Desire Z

söndag, januari 09, 2011

Glömde ju...

säga att någon mer skottning blev det inte idag. Någon jäkla råtta snodde ju all snö när jag vände ryggen till. :(

--

Skickat från min HTC Desire Z

Hata tröga datorer

Dagen har mestadels ägnats åt att ta bort "döda" filer på datorn. Det är nämligen dags för det årliga ritualmordet. Jag orkar inte med slöandet längre, vilket i sin tur betyder att mord och återuppväckandet är det enda rätta. Jag bara hoppas på att jag kommit ihåg och spara allt viktigt på någon av de "överlevande" hårddiskarna. Ni lär annars hör avgrundsvrålet över nejden. ;)

--

Skickat från min HTC Desire Z

torsdag, januari 06, 2011

Lycka i snökaoset

Idag har jag hjälpt kära mor med att skotta snö. Jag skottade medans Fru Vinter öste på med ännu mer, vilket i slutänden resulterade i att mitt jobb knappast märktes.
Det gjorde självklart inget och jag skall kanske tillbaka på söndag för att göra om det igen. Mor oroar sig för att oljeleveransen inte kommer fram så alltså skottar jag nu.

Det var fantastiskt och underbart med all snö. Jag hör hela tiden folk klaga på vår underbara vinter, men jag håller inte med, den är mysig. Jag har också svårt att förstå varför folk hetsar och stressar hela tiden. Ta det lugnt för fasen och ta vara på denna årstid som är som gjord för vila och kontemplation.
Mer snö åt folket och var glad. ;)

--

Skickat från min HTC Desire Z

onsdag, januari 05, 2011

Telefoninköp och ett evigt pillande

Jag har nu gått och köpt telefonen. Det blev som sagt en HTC Desire Z. Behöver ju ett tangentbord, eftersom jag bara blir förbannad på touchandet i all evighet och svärande över felaktiga bokstäver. Det har helt förlorat sin charm, men nu funkar det riktigt bra med skrivandet. ;c) Jag testade även Iphon 4, men den gjorde mig så jävla förbannad att jag bara ville slänga den i väggen, därav inget inköp av sådan. Ledsen alla ni som är helt sålda på den telefonen, men den duger helt enkelt inte. Nu har jag suttit i timtal och gjort inställningar och laddat ned appar hej vilt. Till och med betalat för en eller två och jag är jäkligt nöjd så här långt. ;cD

*** Uppdaterat ***

När jag valde just denna telefon tänkte jag på detta:

Den skulle vara enkel att använda.
Den skulle vara kul att leka med.
Den skulle att enkelt surfa med.
Den skulle kunna få plats med en massa musik och filmer.

Förra gången valde jag en musiktelefon (Sony Ericsson, W995), men den föll igenom på vissa saker. Den hade t.ex. en alldeles för liten skärm, när man väl valde att surfa eller se på film. Den kunde heller inte spela upp en massa filer, som jag ville och det gick inte att göra något åt. Annars var den mycket bra.

Den nya telefonen har en stor skärm och jag kan ladda ned allt möjligt för att förbättra det jag vill. Enda är väl att jag fortfarande inte hittat en ok musikspelare som även har en bra equalizer. Jag är mycket petig med hur jag hör musiken jag lyssnar på. Det skall vara mycket bas och inget jäkla knaster, men ännu har jag inte hittat någon som duger. Jag har iofs bara haft telefonen i ett par dagar, så jag kanske skall lugna ned mig lite. ;c)

måndag, januari 03, 2011

Att vela som en vindflöjel

När jag såg mer nyktert på saken, avbeställde jag mobiltelefonen. Därefter bestämde jag mig för att vänta med inköpet lite, men naturligtvis fastnade jag på nätet och kollade in recensionerna. Det var väl själva faen! Kan jag inte bestämma mig någon gång? För er som är intresserade av telefonteknik, kan jag berätta att jag åtminstone bestämt mig för VILKEN telefon jag skall ha. HTC Desire Z är den som gäller. Tangentbort _och_ touch för bästa plitande från ego. ;c)

Återkommer när jag bestämt mig, för det ena eller det andra, angående införskaffandet.