torsdag, april 30, 2009

onsdag, april 29, 2009

Handarbete


På onsdag i nästa vecka skall mitt nya triggerfinger åtgärdas. Känns lite onödigt då jag inte har haft så stora besvär av det sedan jag var hos läkaren, men det är väl bara att bita ihop. Snart är det ju ändå dags att börja med andra handen då den nu börjat göra sig påmind. *suck*

tisdag, april 28, 2009

Att slänga pengarna i sjön


1. Gå till smärtläkare, betala en massa för besöken och pillerna han ger dig. Inse 1 år senare att det var i onödan då smärtan kommer tillbaka. Värre än förr.

2. Lämna in cykeln för genomgång och reparation. Betala 500kr för besväret, för att senare samma dag upptäcka att cykeln går ohjälpligt sönder.

3. Få åderbrock borttagna, för en helvetes massa pengar, och upptäcka 6 månader senare att nya dykt upp.

4. Få rodnaden i ansiktet (rocean) borttagen med laser, också för en helvetes massa pengar, för att några månader senare få ny attack av rocean med ny rodnad som bonus.

Glad vår på er. :-*

måndag, april 27, 2009

Ännu en bredbandsleverantör =c)

Ytterligare en bredbandsleverantör följer i Banhofs fotspår och förstör informationen om sina kunders surfhistorik. Denna gång är det Tele 2, som sett ljuset. Det är förstås vinstintressen som styr detta. Bredbandskunder kommer i framtiden alltid ställa frågan om den leverantör de funderar på att anlita, sparar eller inte sparar användaruppgifterna. Jag har redan pratat med många som faktiskt funderar på att byta bredbandsleverantör för att få en som då inte gör det. Personligen funderar jag allvarligt på vad Bredbandsbolaget och Com Hem tänker göra?! Inga uppgifter om hur de gör finns att tillgå än.

fredag, april 24, 2009

Och så blev Google anmälda

Google anmälda för upphovsrättsbrott. Två Härnösandsbor som anmält. Citat från killarna: "Syftet är inte att fälla Google, syftet är att fälla Ipred-lagen." *applåder från publiken*
Första gången jag applåderat Härnösand. *lol*

Att cykla till jobbet.

Det gick faktiskt riktigt bra. Tyvärr känns inte cykeln helt ok, och jag tror helt enkelt att den är för gammal och sliten för att klara det som krävs. Jag skall också byta väg. Det var ingen bra idé att cykla via centralbron. Själva bron var ok, men att snurra runt T-centralen var ingen hit. Folk är fan inte kloka! Jag är dock tacksam för att alla bilister som utsattes för mig idag, visade sig ha mycket mer koll än jag hade. Kom iaf helskinnad till jobbet på 35 minuter. Inte illa pinkat av en fet 42 åring. ;c) Lite svettig blev man, men det var mer för att jag har en kass jacka med polyesterfoder som inte andas. *mutter*

Nästa hål att dumpa pengar i: En ny cykel och en ok cykeljacka. Vore trevligt med ett par coola solglasögon som inte riskerar att ramla av när man vänder på huvudet för fort.

Hittills idag...

... har jag diskuterat Piratpartiet med kompis. Hon skulle inte bli medlem, då hon nu sett ljuset angående copyrighten. Mitt utlägg om att det INTE var det som var hjärtesaken för partiet togs inte emot så väl. Min hjärtesak är ju "personlig integritet och rätten till ett privatliv" och inte fri nedladdning. Nåja, om man inte är intresserad så är man inte det och det är också ok.
Jag har hunnit baka bröd *mums*, gå en lång runda med djuret, äta glass (Bulle fick bägaren och jag struten) och hämta cykeln från verkstaden. Blev inte så himla dyrt. 500kr för service och genomgång, tycker jag att jag kan ha råd med. Speciellt som målet är att cykla till jobbet varje dag och därmed spara in pengarna som nu går till SL. Skulle även ha varit helt nödvändigt om jag inte tagit ledig valborgshelgen. SL skall göra underhållsarbeten, vilket gör att sträckan mellan T-Centralen och Södra Station är stängd den helgen.

***UPPDATERAT***

Glömde ju att berätta att jag även hann färga om håret. =c)

Shopping musik on zee net

Det visar sig att det blivit enklare nu. Det var ju ett tag sedan jag köpte musik på nätet, eftersom jag blev så förbannad på tekniken. Nu surfade jag ut på CDON för att köpa Depeches senaste iaf och det har blivit så himla enkelt. ;c) Inga skyddade filer som bara går att flytta en gång till en spelare. Nu är det Mp3 som gäller för hela slanten och de går ju att flytta överallt, hur mycket du vill. Lyckan är fullständig! Nu är det bara plånboken som sätter stopp. =cD
Juste denna skiva har jag sedan tidigare (inte så lagligt), men jag ansåg att pojkarna skulle ha betalt för ett bra jobb. Alltså köpte jag den också! Så går det till i min lilla värld av blommor. ;c)

torsdag, april 23, 2009

Wrong - Depeche Mode

Mina nya hjältar...

...är Bo Wigstrand och Internetleverantören Ephone.
Och vad tänkte den där domaren egentligen? Även om han inte var jävig, kommer ju misstanken alltid finnas. Ta om rättegången med riktig koll av alla inblandade, som skall döma, så kan vi fortsätta därifrån istället.

onsdag, april 22, 2009

Ett år senare


Det fungerade ganska bra i nästa ett år, men nu är smärtan tillbaka med besked. Har inte ändrat något, men pillerna som jag fick av smärtdoktorn hjälper inte längre. Tröttheten har också bara blivit värre. Skulle kunna sova mycket mer än vad jag tillåter mig att göra. Vad gör man nu då?

tisdag, april 21, 2009

Tips

För er som blivit fundersamma, nu när alla dessa torrentsajter fått stänga ned "i panik" kan jag ju tipsa om Googles egen torrentsökning. På just denna länk finns det även info på hur man söker. =c) Nu är bara frågan: hur lång tid det tar innan "industrin" åtalar Google för detta? Det är ju precis det de åtalade The Pirate Bay för, ingen skillnad alls.

lördag, april 18, 2009

Domen mot en hel generation...

...för att vara lika dramatisk som skvallerpressen. Domen som kom mot Pirate Bay var knappast oväntad, även om den var oerhört hård. Det blev ju både en jävla massa pengar (30 miljoner) och fängelse (1 år per skalle). Alla jag pratat med, och alla bloggar jag läser, säger sig vara skitförbannade över denna dom. Personligen är jag också förbannad, men jag har ju redan bestämt mig för motåtgärder. Gäller bara att spara ihop till den jävla routern.

fredag, april 17, 2009

Att försöka vara laglig suger!

Ännu en gång har jag givit mig ut på nätet för att fixa musik lagligt. Denna gång hoppade jag på Telia Music Player. Det var ett gratiserbjudande så vad kunde det skada? Installerar program både på dator och mobil. Börjar med att öppna programmet på datorn och får då infon om att jag har en för gammal version. "Vill du installera den nyare versionen?" Javisst, tänker jag och klickar på det. Programmet stänger ned sig och inget händer. Försöker igen, men inte fasen funkade det. Vilket alternativ än väljer stänger programmet ned sig. OM jag inte väljer något alls, stänger det ned sig ändå. Avinstallerar och ominstallerar. Samma skit igen. Ringer tillslut Telia och frågar vad fan de håller på med. Det blev en felanmälan, men vem vet om det blir någon ordning på det hela. Måste dock säga att killen jag pratade med var oerhört trevlig... för en sundsvallsbo. ;c)

Nästa försök var då att lyssna på musiken i mobilen. Det visar sig då att låten inte sparas på mobilen, utan ligger som en streamad fil, vilket gör att jag inte kan spela upp den om jag inte också är uppkopplad. Jag har inte 3G på min jävla mobil och jag är alldeles för otålig på att vänta den där minuten det tar för låten att streama ned i mobilen och spelas upp. Det blir nämligen inte en jämn ström, utan låten måste laddas ned först och sedan spelas. VEM FAN ORKAR?! Dessutom ville tjänsten inte erkänna att den faktiskt inte hade spelat upp låten. Den sa att den var nedladdad och klar, men inget hade jag hört. *suck*

Nä, jag får väl fortsätta med min utforskning av de lagliga alternativen, men ändå använda mig av de olagliga, tills vidare. Appropå det så uttryckte Stephen Fry sin sympati med TPB idag. Wow liksom!

tisdag, april 14, 2009

Hennes närvaro

Sådana här dagar ser man Hennes närvaro överallt omkring sig. Solen skiner, fåglarna kvittrar, blommorna tittar fram lite blygt och emellanåt blir man nerflugen av en omtöcknad humla. Det glädjer mig att Hon visar sig så oblygt och tydligt för oss som öppnat våra ögon. Skönhet överallt.

Jag har de senaste åren knappast alls gjort något som påminner om riktiga ceremonier eller ritualer. Mitt religiösa liv har blivit lagt på is. Jag har heller inte mediterat över huvud taget, vilket börjar göra sig mer och mer påmint i mitt dagliga liv. Jag känner mig stressad i princip alla dagar i veckan. Inte ens när jag bara ligger utslagen på soffan känner jag mig avslappnad. Hela tiden rundgång i hjärnan, och efter att ha haft 5 dagar ledigt känner jag mig ändå inte utvilad. Det som är värst är väl ändå det att jag faktiskt hade planerat att ta hand om mig själv under dessa dagar, men istället sprattlade jag på i gamla gängor. Mycket blev gjort, brödbak, fönsterputs och handlande av mat, men det blev ingen avslappning. Det ser också ut som fan när man kommer in genom dörren, vilket gör mig mer stressad. Har inte orkat damsuga den senaste veckan. Det är sand och hundhår över hela golvet, vilket i sin tur gör att man blir förbannad över att man måste borsta av fötterna hela tiden. Varför går det inte att ta sig i kragen?

Mina problem ter sig löjliga när man läser om den lilla 15åringen som tog sitt liv. Hon tog sitt liv efter en våldtäkt, eftersom hon inte orkade med att möta gärningsmannen under rättegången. Vad är det för värld vi lever i? Hur kan vi vara så enkelspåriga och egoistiska? Hur kan du ta för dig av mig, med våld, mot min vilja? Vad är det i dig, som gör att du tror att du är förmer än mig? Var finns gränserna? De verkar ha spelat ut sin roll... =c(

Blå


Hur blått kan det bli?

lördag, april 11, 2009

På spaning...


Nu hittade jag dem.

tisdag, april 07, 2009

Titta vad jag hitta!

Jag såg en tjej på pendeltåget, som hade ett par skitsnygga glasögon. Sådana vill jag ha och jag frågade henne var hon köpt dem, men det "kunde hon inte minnas". Hmmm... man undrar ju hur man kan glömma var man köper sina glasögon?! Jag har det lugnt på jobbet så jag sökte och fann dem hos Specsavers. De blir nästa hål i min kassa. =c) Synd bara att de bara finns i rött och lila. Vet inte om någon av de färgerna funkar med min nya fina hårfärg. ;c)

måndag, april 06, 2009

Helgen som var

Den var något körig, som ni som sett mitt kvittrande vet. Lördagen började med att jag skulle köpa hundmat. Efter att ha frågat den där hundägaren, som lovat att hjälpa till om jag ber om det, och fått informerationen om att hon inte hade tid, gick jag iväg för att handla. Den första affären hade inte öppet på helger, vilket jag kom ihåg när jag väl stod där. Den andra hade slut på maten. Jag ringde mamma för att fråga skjuts till en tredje affären, men fick inget svar. Affär lovade dock att höra av sig när de fick in maten. Insåg dock, lite senare, att jag lika gärna kunde gå till den första affären i veckan. När de förhoppningsvis har öppet. *suck*

Fick så jäkla ont i fötterna av allt promenerande att jag lade mig och somnade på soffan. När jag sedan vaknade till, ställde jag mig och gjorde i ordning en Janssons frestelse. Förberedde också för att kunna grädda kakor. När jag väl öppnade ungsluckan för att ställa in min Jansson, visade det sig att ugnen dött. Jävlar... Vad gör man med en Jansson, när man inte har någon ugn att laga till den i? Jag gick och ringde på hos grannen. Hon förstod problemet och lät mig ställa in maten i hennes ugn. jag fick iaf min middag, men det blev inga kakor. =c(

Söndagen spenderades på jobbet. Inge kul alls... precis som vanligt alltså.

Idag kom reparatör och fixade spisen. Visade sig att det var ett enkelt elfel. Lite sur blev jag. Det hade ju inte varit fel om de fått byta ut spisskrället. Jag kunde nog att tålt mig till långt efter påsk om det blivit så, men tji fick jag. Min fula gamla trotjänare står troget och värmer upp både plattor och ugn.

Shoppade så klart lite till. Med tanke på att jag har en ganska tom plånbok, borde jag ju hålla mig i skinnet, men jag läste om en författare, som verkade spännande. Robert Harris, som var politisk reporter, har sadlat om till författare. Det är iofs ingen nyhet, för någon annan än mig då. ;c) Jag beställdet två av hans böcker. Det blev Pompeii och Imperium. Jag ser fram emot att börja med dem, när jag väl är färdig med mitt Discworldmaraton. Håller just nu på med Making Money, som är strålande, fantastisk och jättebra. =c)

fredag, april 03, 2009

Sämre nyheter hos min arbetsgivare

Igår när jag kom till jobbet fick jag veta att alla som varit timanställda på företaget blivit varslade om uppsägning. De som precis blivit provanställda har fått erbjudandet om att istället bli timanställda, två dagar i veckan. Detta gällde dock "bara" stockholmskontoret, eftersom vi gick back med en halv miljon kronor. Vi säljer inte tillräckligt bra helt enkelt. Oj, vad jag blev förvånad!

Stackars alla nyanställda som nu måste gå. Funderar på hur lång tid det tar innan de lägger ned kontoret. Jag kanske själv blir arbetslös snart. Yipeee!

torsdag, april 02, 2009

Ipredia

En ganska ny idé att komma runt Ipred är att öppna sitt nätverk för alla och därmed komma undan. Det går ju inte att bevisa vem som surfat på nätverket då det tankades filmer och musik. Vem som helst kan ju ha surfat där och då. Personligen funderar jag allvarligt på att faktiskt skaffa trådlös router, bara för att kunna öppna det och döpa det till Ipredia. Jag använder ju själv inte någon trådlös uppkoppling, men bara för att PROTESTERA mot Ipred skall jag fan skaffa en. Idén kommer från kvinnan som bloggar som opassande. Hon skall till och med lägga upp en wiki där hon beskriver hur man ställer in sitt nätverk, så att andra kan surfa, men din dator fortfarande är säker.

onsdag, april 01, 2009

Är IPRED ett aprilskämt?

Vem var det som kom på att IPRED skulle gå igång den första april? Är det inte lite ironiskt så säg? Nu lever man i förhoppningen om att det imorgon blir rubriken "Ha ha! Fooled you!" i tidningarna. Hoppet är det sista som dör. ;c)