onsdag, oktober 29, 2008

Skolka

På fredag kommer jag att skolka. Blev medbjuden på konsert i Fryshuset. Det är Disturbed och Shinedown som spelar. WOW! Kommer bli tungt. ;c) Har bett om ledigt enligt reglerna, men blev nekad. Jag blir så jävla less på att jag aldrig får ta ut den där jävla arbetstidsförkortningen som ingår i mitt avtal. Nog för att jag sagt till lite sent, men borde jag inte kunna få några fördelar pga att jag jobbat över VARENDA jävla kväll för att beta av köerna? Nu skiter jag i att vara duktig och går på konsert med alla tunggungspojkarna och njuter av skramlet! Tack Lizze!!!

tisdag, oktober 28, 2008

Regnbåge


Guldkant på tillvaron. :-)

måndag, oktober 27, 2008

Diverse handarbete


I helgen utnyttjade jag en go väninnas tålamod. Släpade henne ett varv i Hagaparken och tvingade henne sedan att följa med och shoppa. För att trötta ut henne ännu mer hängde jag henne från balkongen så att hon kunde ta med den trasiga ljusslingan. Hon råkar förresten vara lite höjdrädd, men det kom jag inte ihåg förrän hon var klar. I ren skräck lovade hon sig sedan utnyttjas när den nya kommer, så hon kan hjälpa mig hänga upp den nya. ;-)

Jag köpte två par jeans. Det var jätterabatt på Kappahl, vilket gjorde det ganska oblodigt. Tog mig i kragen idag och lade upp båda paren. Känner mig ganska stolt faktiskt.

Igår blev det dessutom helrenovering av vovven. Badade honom och borstade hans tänder. Kan inte påstå att han blev så glad av detta, men han luktar schampo och hans andedräkt är riktigt hyfsad. Borstade hans päls imorse, vilket resulterade i värsta fluffet. Han måste helt enkelt klippas till. ;-)

Nu blir det Iron Man för tredje gången. Myspys!

fredag, oktober 24, 2008

Ansvar

Att sitta på det här jobbet gör en ganska ledsen. Jag har för länge sedan insett att jag har konstiga idéer angående ansvar och hjälpsamhet gentemot mina medmänniskor. Jag sitter som vanligt och jobbar kväll. Några kollegor har gått på kurs idag och har blivit lovade att få gå tidigare om de fick lov att komma tidigare till jobbet. Visar sig dock att en av dem är den som alltid ligger som stängningsansvarig blir kvar, fast att hon kommit in en timme tidigare. Finns nämligen ingen annan som vill ta på sig stängningen. Inte ens den som brukar öppna och är van att hantera larm och lås. Detta fast att hon är kvar till stängning. Tillslut blev jag förbannad och skickade hem den stackars trötta kursmänniskan och snodde nyckeln. Alltså blir det jag som stänger ikväll. Om larmet går skall jag fanemig skylla på öppningsmänniskan.

Beställt tid

Jag har beställt tid för ytterligare taggning. Blir den 2:a december kl. 10:00. Gör två på samma gång... och jag har många tider inlagda för att uppleva smärta inom den snara framtiden. Den närmast är på tisdag. Då är det träff nr.2 för ansiktets laserbehandling. Åderbråcken skall fixas i slutet av november. Den behandlingen kommer antagligen vara den värsta av dem alla. =c/ Och sedan blir det alltså två nya tatueringar. WOW! Lite knäpp är jag nog. ;c)

tisdag, oktober 21, 2008

Tatuera mera...

Har mejlat min tatuerarverkstad och bett om kostnadsförslag och tidsbokning. Vi får väl se hur det går.

måndag, oktober 20, 2008

Datorns språkliga kön

En språklärare försökte förklara det här med tinget "kön" för sina elever. Till exempel, sa läraren, benämns båtar, flygplan och orkaner som "hon". En av eleverna undrade vilket kön isåfall en dator skulle vara.
Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade upp klassen i två grupper — killar för sig och tjejer för sig. Uppgiften var att ge datorn ett kön och motivera varför.

Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:

Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.

Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.

För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.

Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat litet längre skulle du kunna hittat en bättre modell.

Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:

Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.

Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.

Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.

Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.

Att spara på nätet

Det finns en massa bredbandsleverantörer som försöker locka sina kunder, och nya kunder förstås, med en tjänst som gör att du kan spara alla dina filer på nätet. Det skall tydligen vara den nyaste grejen. Personligen fattar jag inte tjusningen alls. Varför skulle jag lita på att min bredbandsleverantör håller koll på att mina filer inte raderas när jag inte ens kan lita på att min e-post finns kvar? Man har väl hört om leverantörer som lyckats bli av med dem. De lockar med ganska stora utrymmen, som man får hyra, men inte får man plats med något som jag möjligen kunde tänka mig att lägga där? Enda tjusningen är väl just att jag skulle kunna nå filerna var som helst ifrån, men då är det antagligen nödvändigt att ha en riktigt bra uppkoppling i den änden där jag vill se filerna också? Hmmm... Det verkar iaf inte vara värt att lägga pengar på.

Det är helt olidligt att jobba på det här jäkla stället. Det är alldeles för hög ljudnivå, vilket gör att jag inte hör kunderna i telefonen. För att höra dem måste jag skruva upp något alldeles otroligt. Detta medför att när jag sedan nästa kund så håller jag på att spränga trumhinnorna. Jag vete fan vad som skall göras åt detta.

Bild på snygg karl i kendoutstyrsel. Inte helt fel. ;cP

söndag, oktober 19, 2008

fredag, oktober 17, 2008

Förkylt kanske?

Gick till Hagaparken som vanligt och hade en fantastiskt trevlig promenad. Kommer hem och sätter mig framför datorn och börjar nysa... Jag kunde inte sluta. Höll på i säkert 10 minuter innan det tog stopp. Kändes mer som en allergisk reaktion så jag ignorerade det. Kom till jobbet och näsan började rinna. Inget slut på detta. Har nyst flera kunder i örat och snorar. Ingen rolig historia.

När jag kom till jobbet började jag som vanligt med att läsa alla mejlen. Vi har fått nytt mejlsystem, vilket självklart medför en hel del fibblande. Det medför ju då också att min inloggning på telefonen försenas. Ett av mejlen handlar just om detta. Får läsa att jag minsann varit olovligt utloggad 1,47 timmar! Får också uppmaningen att hålla mina raster och inte hjälpa kollegorna. Som om det var det som var problemet?! Största boven i dramat är allt jävla tjafs med systemen som inte funkar och alla återkopplingsmejl jag måste skicka till kollegor som gjort fel i onödan. JAG BARA HATAR DET HÄR STÄLLET!

Kommer ni förresten ihåg det där mejlet jag skickade till en f.d. arbetsgivare, med frågan om de kanske behövde mig igen? Svaret blev att de inte hade något för tillfället. Helt ok, sådant händer ju... En vecka senare såg jag att de lagt ut en annons om ledigt arbete! Inte lika ok kanske. Sökte självklart jobbet och fick promt tillbaka att de tillsatt platsen med annan sökande. Där skönk den stenen... Vad hittar man på nu då?

torsdag, oktober 16, 2008

Jag undrar också...


... hur det kommer sig att folk tycker att det är ok att låta sina väskor ta sittplatser? Behöver verkligen väskorna sitta? På just det här var sammanlagt 6 platser upptagna av dessa trötta väskor. Kunde dock bara fota de här utan att bli påkommen.

onsdag, oktober 15, 2008

Varför?

Varför säljs nya skor med hala skosnören, som bara knyter upp sig hela tiden? Man sätter på sig skorna, knyter dem och går fyra steg och plopp så har de knutit upp sig igen. Sladdriga skosnören som flyger omkring och är snubbelrisk. Det hjälper ju inte ens att göra dubbelknut.
Varför i helskotta måste numrena gå i en ordning på datorns nummertangenter och en annan på telefonerna? När man jobbar med att mata in uppgifter i datorn och lärt sig var numrena är utan att behöva titta på tangenterna, blir det ett rent helvete när man sedan försöker slå numrena på telefonskrället. Man kan hamna i princip var som helst. *suck*

måndag, oktober 13, 2008

Och helgen som var...

Hade fått veta att jag skulle få sällskap på söndagen. Sällskapet uteblev pga sjukdom vilket gjorde att jag satt som den soffpotatis jag är och slöade med blåbärspaj. Såg "Lost in Austen" och "Must Love Dogs" som extra sötningsmedel till pajen. Fick säkerligen sockeröverdos, men det var det värt. ;c)

Har annars inte hänt särskilt mycket. Känner ett stort behov av att sätta mig ned och försöka tänka mig för. Måste hitta någon ny väg att gå. Måste hitta ett nytt arbete som gör att jag slipper oroa mig för morgondagen. Har inte haft ett sådant arbete de senaste 8 åren, så det kanske är dags nu? Sanningen är väl att jag även i fortsättningen kommer att vara alldeles för lat... Måste ta reda på vilka nackdelar det blir när mitt avtal går över till den nye arbetsgivaren?! Varför kan jag inte bara få vara en slö kärring med allt serverat? Mer serverat än det redan är då. Inser att mitt liv egentligen är en slö surfvåg, som går över en del mindre grund, men annars är rena drömmen. Egentligen har jag det bara för bra.

tisdag, oktober 07, 2008

Och där gick luften ur mig.

Beställde Lost in Austen som födelsedagspresent till mig själv. Fantastiskt bra och romantisk tvserie som precis gått klart i England. Ville så gärna se den igen och såg fram emot att gotta mig i soffan förra helgen. Inte fasen dök den upp som beräknat. Fick den först igår. Himla tur att jag är ledig den här helgen också. Förhoppningsvis får jag då chansen att se den och kan köra alla mysscener om och om igen. =c)

Jag hade tänkt att fixa en jättekul grej idag och glädja en hel hög med folk. Fick dock bara en massa meddelanden om att jag bara gjorde fel och tillslut inte var välkommen längre. Det brast för mig och jag skickade ett argt mejl där jag informerade om att jag aldrig mer ville göra något för andra. Stängde sedan av allt och gick ut med hunden. För en stund sedan läste jag dock mina mejl igen och då fick jag se att jag fått en ursäkt. Måste alltså ta mig i kragen och försöka igen när jag väl kommer hem. Man kan ju inte jäklas med folk som ber om ursäkt. Det är inte lätt att försöka dela glädjen. *suck*

Skaffade en tid för åderbråcksoperationen. Lät helt ok när jag blev informerad av läkaren. Fick igår informationen brev om hur det hela skulle gå till och JÄVLAR ANAMMA! Det vete fasen om jag vågar igenom det här. Det lät inte så himla enkelt på pappret. =c(

torsdag, oktober 02, 2008

42

Igår fyllde jag alltså, "svaret på den yttersta frågan om Livet, universum och allting", 42. Firades med några goda vänner, paj och mys. Jättetrevligt. =c)

I måndags gick jag då och lasrade mig i fejset. Såg ut som en kokt hummer efteråt. Själva lasrandet gjorde inte speciellt ont, men att också känna sig som den kokta hummern, var ingen hit. Skall tillbaka om 4 veckor för behandling nummer 2. Mamma säger sig redan se resultat, men jag tror att hon har hallicar. ;c)
Fick under kvällen den stora äran att få beundra polarinnans fantastiska Succubustatuering. Jäklar vad snygg hon blev IRL. Gissa om man nu är sugen på att gadda sig mer?

Natten till idag var det någon dåre som bestämde sig för att tutta på en svart mercedes, som stod på parkeringen nedan för mitt hus. Jag hade precis gått och lagt mig och hörde ett konstigt oväsende utanför. Orkade dock inte bry mig utan försökte bara somna om, men när det hördes igen 5 minuter senare gick jag upp för att kolla. Då stod bilen i ljusan lågor och någon höll på att släcka elden. Konstigt nog såg det ut som en släckbil från brandkåren, men det hade inte hörts några sirener alls innan. Jag drog bara igen fönstrena p.g.a. röken och gick och la mig igen. Idag när jag gick ut såg jag att det var en svart mercedes som var det stora offret, men den stackars sate som parkerat bredvid var lätt grillad på vänstra sidan. Undrade vad han tänkte när han kom för att ta bilen idag?!