fredag, mars 23, 2007

Golvstrul i Hagalund

Jag fick ju nytt golv i köket av pappa. Han är en äkta hantverkare så jag trodde att det skulle ta mycket längre tid en de två dagar han sa. ;cP Nu visade det sig att det tog kortare tid och jag blev så lycklig. Golvet är fantastiskt snyggt även om jag numera fryser om fötterna. Klinkers funkar inte bra med öppen balkongdörr. *brrrr*



För en vecka sedan ringde telefonen och Signalistens leverantör av golv meddelade att de skulle komma och fixa mitt hallgolv på onsdag denna vecka. Ojdå, hur lång tid tar det då tänkte jag? Det går på en dag beräknade den trevlige mannen i telefonen och jag tänkte att han har säkert rätt... Pappa hade ju lagt klinkers och fixat köksgolvet på en och halv. I hallen skall det ju bara bli vanlig korkmatta. Idag är det fredag och ännu är hallgolvet inte klart. Alldeles precis för en stund sedan fick killarna åka till Årsta för att hämta en ny matta, eftersom den de hade var för kort. Man funderar över hur vissa hantverkare jobbar. Borde man inte mäta sådant innan man skär till mattan? Det fattades 20 centimeter. *suck*

måndag, mars 19, 2007

Helgen

I lördags åkte jag till Plantagen och handlade jord och penséer. Åkte vidare och köpte mig en ny dammsugare. Min gamla dammsugare är över 20 år gammal och väger ett halvt ton att dra runt på. Tyckte det var dags att investera i en ny. Det blev en blå Miele. Den är jättelätt och relativt tystgående. Åtminstone i min öron som är vana vid en gammal Electrolux. Tog mig sedan till ICA Supermarket i Solna Centrum och storhandlade. Väl i kassan blev det något strul med systemet och efter mycket om och men lyckades jag slå in fel kod tre gånger på mitt kontokort. Det blev alltså låst och går inte att använda mer. *suck*

I söndags jobbade jag på att dammsuga med den nya apparaten. Upptäckte vid 9-tiden på morgonen att vi inte hade något varmvatten. Ringde och felanmälde detta. Fick då veta att de inte skickar ut någon om det är mindre än 24-timmar tills den vanliga arbetsstyrkan kommer till jobbet. Skulle alltså vara utan varmvatten i 23-timmar. Blev skitförbannad. Kunde inte ta mig duschen jag behövde för att våga mig ned i Solna Centrum och till apoteket. Surade några timmar och plopp så var vattnet tillbaka. Ingen vet varför eller hur det gick till. Tog min dusch, men hade helt förlorat lusten för färd till centrum. Tvättade golven och traskade sedan iväg till parken med djuret. Gick också ned i tvättstugan och tvättade alla mattor. Jag var så himla duktig och jag var helt slut när jag väl stöp i säng. Vaknade i morse med värk i hela muskelpaketet.

Idag började jag med att ringa ICA för att få ett nytt kort. Efter att ännu en gång straffat ut mig genom att knappa in fel kod tre gånger efter varandra lyckades jag äntligen få till det så nu skall de skicka ut ett nytt kort.

På onsdag skall jag få nytt golv i hallen, vilket bör innebära att allt städandet och fejandet går till spillo. Enligt uppgift är det nämligen ett skitigt göra att byta golv. Kommer bli skitigt och dammigt igen. *suckar*

torsdag, mars 08, 2007

Film för hela slanten

Jag har tittat på många filmer de senaste veckorna. Tog mig i kragen och försökte se några av de Oscarsnominerade rullarna. Tänkte vara lite PK för en gångs skull och inte bara blåsa på med pang-pang-action. ;cP

The Departed

Jag är ledsen, men jag förstår inte varför denna film fick Oscar för bästa film? Den var tråkig, pretto och förutsägbar. En kopia av Donnie Brasco i vissa partier och i själva idén. Skillnaden var väl att DiCaprio aldrig egentligen identifierade sig med skurkarna. Annars var det samma soppa. Måste dock erkänna att jag här blev imponerad av DiCaprios rolltolkning. Han gjorde ett bra jobb? Vad hände? Kanske han är en av dem som blir bättre med åldern? Han är iaf 35 nu.

Blood Diamond

Jag måste erkänna att jag verkligen inte ville se denna film. Samhällstillvänd och massivt PK. Det gör att jag blir alldeles anti och bara säger NEJ med stora bokstäver. Och där fick jag så jag teg. Vilken fantastiskt bra rulle. Ypperligt utförd och spännande så det förslår. Jag blev ännu mer imponerad av DiCaprios jobb. Han var verkligen diamantsmugglaren Danny Archer. Inte vet jag om han faktiskt lyckades med den sydafrikanska dialekten, men jag kände mig övertygad. Att Djimon Hounsou är en superb skådis har jag aldrig ifrågasatt och här gjorde han som vanligt allt rätt. Det var så jäkla spännande. Jag fick lov att hålla händerna för ögonen på ett par ställen och i en del scener bara grät jag. Rekommenderas varmt!

Pan's Labyrint

Fick höra att den skulle vara otäck och jobbig. Drog mig alltså för att se den, men tillslut föll jag ändå till föga. Tyvärr blev jag aldrig engagerad i filmen. Den var snygg och det var bra effekter, men jag kände inte att jag faktiskt brydde mig om huvudkaraktärerna. Satt mest och väntade på att den skulle ta slut.

The Pursuit of Happyness

Will Smith och hans son Jaden gör ett bra jobb, men fan vad det är deprimerande. Allt går fel som kan gå fel och Wills envishet är det enda som gör att det går framåt. Snacka om att slå huvudet i väggen. Tyvärr engagerade filmen aldrig och den kändes ganska meningslös. Jag blev inte ens glad för deras skull de gånger det gick bra för dem.

Dreamgirls

Precis det jag önskade mig. Fantastisk musik, snyggt filmad, coola skådespelarprestationer och vilka röster!


Det enda jag fortfarande vill se, av de filmer som blev Oscarsnominerade, är The Queen. I och för sig ligger Babel också här och väntar, men jag har ännu så länge inte sett den och den har väntat sedan i januari.

måndag, mars 05, 2007

Kära grannar...

Jag känner mig smickrad över det faktum att ni faktiskt läser min blogg, men vore det inte bättre att faktiskt fråga mig om ni har något ni undrar över? Som det är nu så har ni tagit till er information härifrån, som ni sedan misstolkat och spridit i grannskapet. Det är sant att min hund har haft löss, men jag har faktiskt informerat alla hundägare vars hundar Fenrir leker med. Även dig med den svarta pudeln. Även om du nu verkar ha glömt det. Jag tyckte dock inte att jag behövde informera hundägare vars hundar min inte har någon direktkontakt med. Löss hoppar inte mellan hundar som håller sig på flera meters avstånd. De hoppar heller inte över på en ny hund om denna hund bara kommer fram och nosar på den lussmittade vovven. Löss sprider sig vi närmare kontakt än så och ingen av era hundar umgås på det viset med min. Era hundar ligger heller inte på min hunds sovmatta. Hundar som Fenrir lekt med, under hela lustiden, har ännu inte smittats! Om någon av era hundar har löss kan man ju fundera över om de kanske har träffat den ursprunglige "luspudeln"? Inte fasen bryr man sig väl om en sådan skitsak som löss i det stora hela?! Löss finns i naturen i naturligt tillstånd. "Nature provides."
Det som gör mig mest ledsen är att ni säger att jag skulle låta min hund smitta andra hundar, bara för att jävlas. Vad får ni det ifrån? Var någonstans, under de 15 år som vi umgåtts med våra hundar i området, har ni någonsin sett att jag gjort något för att medvetet skada någon annan människas hund? Var har ni sett, att jag skulle låta min eller andra hundar, sprida ohyra eller sjukdom för att jävlas med andra hundägare? Ni får snacka hur mycket skit ni vill, men håll er åtminstone till ett litet sanningskorn i snacket. Annars blir det som det blivit nu, att de andra hundägarna i grannskapet, tycker att NI är idioter och inte vill ha något med er att göra.